Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εικαστικά!! Θέμα: Πλανήτες!





Εικαστικά


Αγαπημένα μου τριτάκια! Ελπίζω να περνάτε καλά και να δημιουργείτε όμορφες εικόνες για σας και τους γύρω σας, να ξέρετε το'χουμε πολύ ανάγκη όλοι μας τώρα που καθόμαστε σπίτι!
Το σημερινό μας θέμα λοιπόν είναι το ηλιακό μας σύστημα και οι πλανήτες που το αποτελούν. Ξέρω ξέρω, έχουμε ξανακάνει πλανήτες αλλά αυτή τη φορά θα σας ζητήσω κάτι διαφορετικό...καλά καλέ μη βιάζεστε να τώρα θα σας εξηγήσω! 

Αυτή τη φορά λοιπόν θα σας ζητήσω να μου ζωγραφίσετε όχι έναν αλλά δυο διαφορετικούς πλανήτες από αυτούς που είναι δίπλα δίπλα όπως για παράδειγμα η Γη μας με την Σελήνη η οποία είναι και ο φυσικός δορυφόρος της Γης μας γιατι περιστρέφεται γύρω της. Επίσης θέλω να διαλέξετε έναν φανταστικό σας ήρωα και να τον βάλετε πάνω σ'έναν πλανήτη η μέσα σ'ένα διαστημόπλοιο η όπου θέλετε μέσα στη ζωγραφιά σας.

Φυσικά θα ζωγραφίσουμε και το διάστημα γύρω γύρω με σκούρα χρώματα-τι ερώτηση είναι αυτή; 😉


Αποτέλεσμα εικόνας για πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος


Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη εικόνα που σας δίνω για έμπνευση και θέλω να παρατηρήσετε τα μεγέθη των πλανητών μεταξύ τους γιατί θα πρέπει αυτούς που θα διαλέξετε να τους ζωγραφίσετε τον έναν λίγο πιο μικρό η λίγο πιο μεγάλο από τον άλλον. Προσοχή λοιπόν!

Ας δούμε όμως λίγο και τις διαστάσεις τους συγκριτικά ο ένας με τον άλλον...







Εδώ βλέπουμε τη Γη μας σε σχέση με τους κοντινούς σε μέγεθος πλανήτες...





αλλά και με τους πιο μεγάλους από αυτήν...



























Θέλω λοιπόν από σας να παρατηρήσετε τα χρώματα και τις διαφορές στα μεγέθη και να διαλέξετε δυο πλανήτες. Αρχικά θα σχεδιάσουμε πρώτα με μολύβι τους πλανήτες στο χαρτί μας μεγάλους μεγάλους και τον ήρωα της επιλογής σας φυσικά! 

Βάζοντας τα χρώματα θέλω να θυμάστε να κάνετε αναμείξεις και όχι ένα χρώμα σε κάθε επιφάνεια, ακόμα και στο φόντο-στο διάστημα δηλαδή, πρέπει να συνδυάσουμε σκούρα χρώματα όπως μπλέ-μαύρο-μωβ! 

Επίσης σας προτείνω γι'αυτό το μάθημα να χρησιμοποιήσουμε μαρκαδόρους στους πλανήτες και τον ήρωα και ξυλομπογιές στο φόντο.


Σ'αυτό το σημείο ας δούμε κι ένα φανταστικό βιντεάκι με τους πλανήτες μας για να εμπνευστούμε καλύτερα, τι λέτε;




Ελπίζω να σας αρέσει και ανυπομονώ για τις ζωγραφιές σας!
Αν μπορούν και θέλουν οι γονείς σας μπορούν να μου στείλουν φωτογραφίες από αυτές στο παρακάτω e-mail : 
falassarnablue@gmail.com

Να είστε καλά και να προσέχετε ο ένας τον άλλον😉

Ευαγγελία Βολακάκη, Εικαστικός














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου